Nu gör vi det smidigare för dig att filtrera inlägg på mottagare, välja vem som ska stå som avsändare och göra inlägg tillsammans med en kollega.

Den 1 september lanserar vi en förbättrad inläggsfunktion i Haldor. Här är vad som är nytt:

Förbättrad filtrering av mottagare

Vi har gjort det enklare att filtrera och hitta mottagare. Med den nya sökrutan kan du filtrera bland dina grupper i Haldor och välja de grupper eller individer som ska få inlägget.

Välj avsändare av inlägget

Nytt är också att du kan välja vem som ska vara avsändare för ditt inlägg. När du skapar ett nytt inlägg kan du välja om du ska vara avsändare eller använda fritextfältet ange en annan avsändare, t.ex. en avdelning på en förskola, ett arbetslag eller en personalgrupp.

Nya roller för rektorer och skolchefer

Vi har lagt till två nya roller i Haldor som kan publicera inlägg. Dessa roller kan göra följande:

  • Skolledare: Kan skapa inlägg för sin skola, en undervisningsgrupp eller en mentorsgrupp
  • Verksamhetschef (släpps 1/10): Kan göra utskick och skapa inlägg till alla elever, vårdnadshavare och personal på en eller fler skolor.

Vill ni tilldela någon skolledarrollen? Be den som är skoladministratör i Haldor på din skola om hjälp.

Gör massutskick till en eller flera skolor

En annan nyhet som släpps lite senare (den 1/10) är möjligheten att göra utskick till en eller flera skolor i t.ex. en kommun. Det är personer med den nya rollen Verksamhetschef som kan göra dessa utskick till elever, vårdnadshavare och personal och snabbt sprida nyheter som berör alla, t.ex. information om skolskjuts inför det nya läsåret.

Spara inlägg som utkast

Nu blir det möjligt att spara inlägg som utkast innan du publicerar. Är du ägare av en grupp i Haldor kan du se alla utkast som är skapade för just den gruppen. Du kan redigera både dina utkast och de utkast som skapats av andra ägare i gruppen. På så sätt kan ni vara flera som bidrar med innehåll i ett inlägg innan ni publicerar det.

Spara dokumentation för förskola som utkast

Eftersom inläggsfunktionen används för förskoledokumentation så kommer nu möjligheten att spara utkast även för dokumentationen. Alla som är ägare av en grupp i Haldor kan se och redigera de utkast som skapats i gruppen. Det innebär att du eller en kollega kan fortsätta fylla på dokumentationen med text eller bild vid ett senare tillfälle. När ni känner er klara kan ni publicera dokumentationen.

Klicka på bilden av inläggsfunktionen ovan för att förstora

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om våra tjänster och hur du kan kombinera dem för att passa din skola eller kommuns behov? Läs om våra tjänster eller boka en demo.