De reviderade kursplanerna ställer nya krav på hur lärare arbetar med undervisning, bedömning och betygsättning. Hur påverkar det dig och din undervisning? Den 10 mars bjöd Haldor och Online Partner in till ett samtal mellan lärarna Sara Bruun och Mia Kempe som funderat mycket kring dessa frågor. Fyll i formuläret för att få inspelningen skickad till dig!

Den 1 juli börjar de nya, reviderade kursplanerna för grundskolan att gälla och många har redan börjat arbeta med dem. De kräver nya arbetssätt och en omställning från formativ bedömning till formativ undervisning.

Webbinaret modereras av Magnus Blixt och du får ta del av Sara Bruuns och Mia Kempes tankar kring bland annat:

  • Hur kan vi utveckla undervisningen och stötta elevernas kunskapsutveckling?
  • Kan förändrad bedömning minska administrationen?
  • Om vi ändrar hur vi bedömer, kan det leda till en bättre relation med eleverna och då också ett bättre lärande?
  • Hur påverkar de nya kursplanerna kommunikationen mellan lärare – och kommunikationen med vårdnadshavare?

Tanken är att skapa medvetenhet, kunskap och engagemang för ert fortsatta arbete med kursplanerna – i synnerhet för dig som lärare, men även för dig som skolledare, skolhuvudman eller utvecklingsledare.

Anmäl dig i formuläret för att få inspelningen direkt till din mejl.

Medverkande

Sara Bruun

Språklärare och utvecklingsstrateg i Höörs kommun. Hon är även författare, skoldebattör och flitigt anlitad föreläsare. Saras språkblogg Bruuns klassrum har blivit en inspirationskälla för många, och så även hennes sommarprat i Sveriges Radio 2021. Sara Bruun arbetar även som produktspecialist på Online Partner.

Mia Kempe

Grundskollärare 1–7 som undervisar i svenska, matematik, no, so och engelska. Ledamot i intresseföreningen för F-6 och ämnesspanare för Lärarnas Riksförbund.

Magnus Blixt

Customer Success Manager på Haldor som har en gedigen bakgrund som lärare, skolledare och verksamhetsutvecklare inom tillgänglig lärmiljö. Flitig bloggare och föreläsare om allehanda skolfrågor med förankring i skolforskning och yrkesetik.

Online Partner

Specialister på Google Workspace och den självklara partnern för organisationer som vill använda Googles molnbaserade produktivitetsverktyg effektivt i sin verksamhet. Med fler än 1000 kunder, är Online Partner kunskapsledande och vet vad som behöver göras för att få era licenser att användas fullt ut och bidra till en effektivare verksamhet.

www.onlinepartner.se

Få inspelningen av webbinaret

Fyll i formuläret nedan för att få inspelningen direkt till din mejl.

Om du inte får något bekräftelsemejl kan den ha fastnat i skräpposten, titta även där.