Skolans digitalisering är inte ett it-projekt utan ett förändringsprojekt.¹ Hur gör man då för att lyckas med förändringen? På detta Haldor & friends-webbinar delar Dan Ulf, Vingåker kommun, och Örjan Johansson, Atea Skola, med sig av sina bästa tips för att du ska bli framgångsrik i digitaliseringen och vilka fallgropar du bör undvika.

Digitaliseringen i skolan går snabbt och takten har ökat under den rådande pandemin. Det handlar om mer än bara datorer och plattor, det handlar om att förändra arbetssätt och tankesätt i hela organisationen. Det är ett arbete som tar tid och resurser, så därför ger vi dig chansen att ta lärdom från några som har kommit långt i digitaliseringen och som stöttat många kommuner i resan:

  • Dan Ulf, IT-strateg på Vingåker kommun, har arbetet med digitalisering i många år, bland annat i kommuns storsatsning på att digitalisera Sävstaskolan. Se filmen om deras arbete.
  • Örjan Johansson, affärsområdeschef för skola på Atea, och hans team har arbetat med att stötta sina kunder i deras digitaliseringsresa under många år och har stor erfarenhet av hur man lyckas.

Under webbinaret diskuteras:

  • Vilka är de största framgångsfaktorerna för ett lyckat digitaliseringsarbete?
  • Hur får man digitaliseringen som en prioriterad fråga i hela organisationen, från politisk ledning till tjänstemannanivå?
  • Vilken roll spelar ledarskapet för att lyckas med digitalisering?
  • Samarbete mellan IT-avdelningen och skolan är viktig i digitalisering, hur bygger man upp ett bra, långsiktigt samarbete?

¹ Att digitalisera skolan är ett förändringsprojekt, inte ett IT projekt, Åke Grönlund, Skolverket, https://larportalen.skolverket.se/

Få inspelningen av webbinaret

Fyll i formuläret nedan och få inspelningen skickad direkt till din mejl.

Om du inte får något bekräftelsemejl kan den ha fastnat i skräpposten, titta även där.