Skolans digitalisering är inte ett it-projekt utan ett förändringsprojekt.¹ Hur gör man då för att lyckas med förändringen? På vårt Haldor & friends-webbinar den 28 september delar Dan Ulf, Vingåker kommun, och Örjan Johansson, Atea Skola, med sig av sina bästa tips för att du ska bli framgångsrik i digitaliseringen och vilka fallgropar du bör undvika.

Digitaliseringen i skolan går snabbt och takten har ökat under den rådande pandemin. Det handlar om mer än bara datorer och plattor, det handlar om att förändra arbetssätt och tankesätt i hela organisationen. Det är ett arbete som tar tid och resurser, så därför ger vi dig chansen att ta lärdom från några som har kommit långt i digitaliseringen och som stöttat många kommuner i resan:

  • Dan Ulf, IT-strateg på Vingåker kommun, har arbetet med digitalisering i många år, bland annat i kommuns storsatsning på att digitalisera Sävstaskolan. Se filmen om deras arbete.
  • Örjan Johansson, affärsområdeschef för skola på Atea, och hans team har arbetat med att stötta sina kunder i deras digitaliseringsresa under många år och har stor erfarenhet av hur man lyckas.

Vi kommer bland annat diskutera:

  • Vilka är de största framgångsfaktorerna för ett lyckat digitaliseringsarbete?
  • Hur får man digitaliseringen som en prioriterad fråga i hela organisationen, från politisk ledning till tjänstemannanivå?
  • Vilken roll spelar ledarskapet för att lyckas med digitalisering?
  • Samarbete mellan IT-avdelningen och skolan är viktig i digitalisering, hur bygger man upp ett bra, långsiktigt samarbete?

Vanliga frågor och svar om våra webbinar

Om jag missar webbinariet, gör ni om det vid ett annat tillfälle?

Är du anmäld till webbinariet skickar vi en inspelning av webbinariet till dig.

Får jag ställa frågor under webbinariet?

Ställ dina frågor i chatten under webbinariet. Vi försöker svara på så många frågor som möjligt under webbinariet.

¹ Att digitalisera skolan är ett förändringsprojekt, inte ett IT projekt, Åke Grönlund, Skolverket, https://larportalen.skolverket.se/

Anmäl dig till webbinariet

Tid: 28 september kl.15

Plats: Online/vid en dator

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig.

Om du inte får något bekräftelsemejl kan den ha fastnat i skräpposten, titta även där.