En god relation mellan föräldrar och förskolan/skolan är viktig. Inte minst för att avlasta verksamheten och låta lärare, förskollärare och rektorer fokusera på sitt pedagogiska uppdrag. Så hur kan vi strategiskt organisera kommunikationen med föräldrar och få en bättre arbetsmiljö? Se inspelningen av detta Haldor & Friends-webbinar tillsammans med Tempus och Linn Eckeskog.

På många håll har just kommunikationen mellan hem och förskola/skola blivit ett arbetsmiljöproblem. Men med ett gemensamt förhållningssätt kring var och hur man kommunicerar med föräldrar kan man skapa förutsättningar för en bättre och tryggare arbetsmiljö för lärare och förskollärare.

Så hur kan du som rektor organisera verksamheten för att skapa utrymme för dina medarbetare att kommunicera effektfullt? Hur kan man på bästa sätt kommunicera med föräldrar om förskolans och skolans mål, ansvar, förväntningar och prioriteringar? Och inte minst, vems behov styr kommunikationen?

Tillsammans med Tempus bjöd vi in Linn Eckeskog, fil. dr. i medie- och kommunikationsvetenskap och författare till boken ”Kommunikation med vårdnadshavare”. I dialog med Magnus Blixt delar hon med sig av sina insikter och resonemang kring hur vi kan skapa förutsättningar för bättre kommunikation mellan hemmet, skolan och förskolan – och få välmående medarbetare på köpet.

Fyll i formuläret för att få inspelningen direkt till din mejl.

Se inspelningen av webbinaret

Fyll i formuläret nedan för att få inspelningen skickad direkt till din mejl.