I samband med att Barn- och Utbildningsförvaltningen i Skara kommun skulle byta verksamhetssystem under 2022 ville de även upphandla en ny och modern lärplattform. Målet var att hitta en plattform som var nära sammankopplad med Microsoft 365, där elever och pedagoger ska känna igen sig och där pedagogerna på ett säkert och enkelt sätt kan hantera elevernas lärande. Valet föll på Haldor Education.

– Vår högstadieskola har under ett par år använt Haldor och varit supernöjda. Sedan hösten 2021 har ytterligare två enheter testat och kommit fram till att Haldor möter de krav på enkelhet och igenkänning som vi efterfrågat, säger Anders Vilhelmsson, IT-strateg på Barn- och utbildningskontoret i Skara kommun.

Sedan ett par månader tillbaka används Haldor Education i hela grundskolan i Skara och förskolan förväntas komma i gång inom kort. Trots att skolorna fortfarande håller på att lära sig systemet fullt ut, menar Anders att de redan sett många fördelar med Haldor.

Anders Vilhelmsson, IT-strateg på Skara kommun

– Det finns många vinster med en modern plattform för lärande men några av fördelarna som vi redan nu ser är att pedagogerna snabbt och enkelt kan nå elever och vårdnadshavare och boka utvecklingssamtal direkt via Haldor.

– En riktigt bra bonus är att Microsofts Avancerade läsare är en del av Haldor Education. Det gör att elever eller vårdnadshavare snabbt kan få information och uppgifter upplästa på en massa olika språk, vilket gör det enklare för vårdnadshavare och elever att följa med i lärandet, tillägger han.

Fördelar med att testa

Att införa nya digitala tjänster kan vara utmanande för skolor av många olika skäl. Därför är det viktigt att skolor och kommuner får testa våra tjänster innan de tar ett beslut om att byta lärplattform, precis som Skara kommun valt att göra.

– Genom att testa under en längre period hinner skolan bekanta sig med våra tjänster, samtidigt som vi vägleder med utbildning och har en nära dialog. Då kan vi på ett bra sätt skräddarsy lösningar för verksamheten och lägga en grund till ett riktigt bra samarbete och implementering, säger Cain Dotson, säljansvarig på Haldor.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om Haldor Education eller vill din skola komma igång och testa våra tjänster? Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta oss