Haldors verktyg hjälper eleverna att uppnå kunskapskraven i alla ämnen

I Älvdalens kommun, som består av totalt sju skolor och cirka 800 elever, har flest niondeklassare i Dalarna uppnått kunskapskraven i alla ämnen. Det visar statistik från Skolverket som tittat på samtliga kommuner i Dalarna.

En av anledningarna är implementeringen av helhetslösningar från Haldor som gjordes i kommunens skolor läsåret 18/19.

Drygt nio av tio elever (92 procent) i Älvdalens kommun har, enligt statistik från Skolverket, uppnått kunskapskraven i alla ämnen under läsåret 18/19, jämfört med 67 procent under läsåret 17/18. Det är en ökning med nästan 25 procent. Dessutom är drygt 94 procent behöriga till yrkesprogram i år, jämfört med 82 procent året innan. Resultaten gör eleverna i Älvdalens kommun till de bäst presterande i Dalarnas län.

Enklare kommunikation mellan elever, lärare och vårdnadshavare

Enligt skolorna är en bidragande faktor implementeringen av Haldor Education som gjordes i Älvdalen läsåret 18/19. Haldors pedagogiska stödverktyg hjälper eleverna att enklare göra sina uppgifter, planera sina skoldagar och hålla koll på vad som krävs för att nå sina mål. Dessutom förenklas direktkommunikationen mellan elever, pedagoger och vårdnadshavare i Teams.

– Det bästa med att jobba med Haldor Education är den enkla strukturen som gör det lätt att navigera och bekvämligheten att ha allt samlat på ett och samma ställe, direkt i Microsoft Teams.
Annika Nyberg, Älvdalsskolan

Gör det enkelt att tydliggöra kunskapskrav

Haldor Education har stödverktyg för både omdömen, läroplaner, kunskapskrav och centralt innehåll. Stödverktygen är helt integrerade i Teams for Education och Office 365 vilket gör det till en helhetslösning för skolan.

– Haldor Education har en enkel struktur som gör det lätt att navigera. Dessutom är det bekvämt att ha allting samlat på ett och samma ställe, direkt i Microsoft Teams. Vi kan enkelt arbeta med lärandematriser för att bryta ner och tydliggöra kunskapskraven så att eleverna förstår vad de ska lära sig, säger Annika Nyberg, IKT-pedagog och lärare i svenska, engelska och musik i Älvdalens kommun.

Vill du veta mer hur Haldor kan förenkla för dig och din skola?

Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta oss