Haldor var först i världen med att utveckla pedagogiska tjänster för skola som är helt integrerade i kommunikationsplattformen Microsoft Teams. Företaget tar nu in kapital från Umeå-baserade Fort Knox samt befintliga ägare för att växla upp och fortsätta expandera på nya marknader världen över.

Sundsvallsföretaget Haldor grundades 2015 och har sedan dess fått stort genomslag internationellt med sina användarvänliga och tidssparande tjänster. Idag har företaget kunder i 20 länder och intresset för tjänsterna är ökar varje dag.

– Det senaste årets restriktioner har gjort att digitaliseringen inom skolan ökat och vi har fått möjlighet att bevisa att våra tjänster fyller en viktig funktion för lärare, elever och föräldrar, säger Sara Zetterberg, medgrundare och VD i bolaget.

Fort Knox bidrar med kapital och kompetens

Haldor står inför stark förväntad tillväxt främst driven av digitaliseringen inom skola som gjort att flera marknader är mogna för Haldors tjänster. Fort Knox investering ger företaget finansiella resurser för att accelerera tillväxten, bland annat genom fortsatt internationell expansion och introdukt av nya appar på nya marknader.

– Det känns väldigt bra med en långsiktig ägare som förstår vår vision om att förenkla vardagen för skolor och som har erfarenhet av att investera i snabbväxande SaaS-bolag. Fort Knox bidrar med både kapital och kompetens så vi kan ta nästa steg ut i världen, men med huvudkontoret i Sundsvall, säger Sara Zetterberg och fortsätter:

– Även befintliga ägare, bland annat Almi Invest, tror fortsatt starkt på oss och den resa vi har framför oss. Vi är väldigt glada över att även de fortsätter att investera i Haldor.

Mikael Långström tar plats i styrelsen

– Vi är väldigt imponerade över det bolag som Sara Zetterberg och hennes team har byggt. Haldors integrerade, modulbaserade tjänster i Microsoft Teams fyller ett tydligt behov på en snabbväxande marknad. Vi ser fram emot att få vara med på Haldors fortsatta tillväxtresa och hoppas vi kan bidra på bästa sätt. Bland annat tar Mikael Långström plats i styrelsen för att bidra med sin gedigna kunskap och erfarenhet från SaaS-bolag, säger Markus Olsson, VD på Fort Knox.

Team Haldor kraftsamlar och accelererar

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om våra tjänster och hur du kan kombinera dem för att passa din skola eller kommuns behov? Läs om våra tjänster eller boka en demo.

För mer information, kontakta:

Sara Zetterberg, VD
sara@haldor.se
070-656 06 06