-Så stöttar du dina elever att må bättre

Den pågående pandemin har tvingat skolor att göra stora och snabba omställningar, något som påverkat elevernas hälsa mycket. Ta chansen att lyssna på Anna Nygren, uppskattad föreläsare, när hon berättar om hur hjärnan påverkar oss vid stora omställningar, t.ex. till distansundervisning, och hur vi kan stötta våra elever i den nya verkligheten.

För nästan exakt ett år sen drog den pågående pandemin in över världen och förändrade allas liv. Från en dag till en annan tvingades många elever och lärare ställa om från närundervisning till distansundervisning.

När vi drabbas av så omfattande förändringar påverkas våra hjärnor. Det kan i sin tur resultera i stress, oro, ångest och sömnproblem, något som studier visat har ökat hos unga under pandemin.

När livet vänds upp-och-ner blir det tufft för hjärnan. Hjärnan tycker inte om förändring eftersom det kan skapar oreda och förvirring. När elever hamnar i det tillståndet blir det svårt för dem att ta till sig undervisningen, särskilt om den är på distans. För en del elever blir det näst intill omöjligt.

I samarbete med Elevhälsan.se anordnade vi ett öppet Haldor & Friends-webbinar om detta viktiga och aktuella ämne. Fyll i formuläret så får skickar vi inspelningen till dig!

Under webbinariet får du lär dig om:

  • Hur hjärnan påverkas vid stora livsförändringar.
  • Hur elevernas förmåga till inlärning påverkats under de nya omständigheterna.
  • Hur du och dina elever hittar stabilitet och rutiner i en ny vardag

Vem är Anna Nygren?

Anna Nygren är livsstilspedagog och en flitigt anlitad föreläsare. Med en bakgrund som både grund- och gymnasielärare samt utbildning inom t ex sömn, stress samt hjärna och beteende har hon utbildat både pedagoger och elevhälsans personal genom åren.

Annas föreläsningar ger forskningsbaserad information och konkreta tips och råd. Hon har även författare till boken Så funkar det! – sömn, stress och lite annat samt till Hjärnskolan – inlärning, fokus, minne och motivation som hon skrivit tillsammans med neruopsykolog Åke Pålshammar.

Anna Nygren från Ung Livsstil

Stöd- & diskussionsmaterial för skolor

Låt eleverna diskutera, reflektera och känna igen sig i andras upplevelser av pandemin. Anna Nygren och Ung Livstil har i samarbete med stiftelsen Motus Vitae Foundation och Teamkoncept Education tagit fram ett corona-material för elever i årskurs 6 till gymnasiet.

Du hittar materialet här >>

Fyll i formuläret för att ta del av inspelningen




Om du inte fått något bekräftelsemejlet inom 30 min så kan det ha hamnat i skräpposten. Titta där!