Samarbetar med techjätten Microsoft.

 

Startupen Haldor vill underlätta utbildning och lärande i skolan med hjälp av digitala pedagogiska verktyg. Tanken är att samla allt viktigt på ett ställe för att spara tid och effektivisera.

 

Tjänsterna kopplas till läroplanerna och låter exempelvis lärarna  planera, lägga till uppgifter, lämna feedback och överblicka elevernas utveckling.

 

Nu tar Haldor in 3 miljoner kronor för fortsatt expansion i Sverige och Europa. Hälften av kapitalet kommer från Almi Invest resterande från affärsängeln Anderas Eng.

 

Sara Zetterberg är en av grundarna av Haldor.

 

”Med investerarnas kapital och kompetens ombord kan vi ta nästa steg i vår utveckling. Vi får också möjlighet att förstärka styrelsen och välkomnar Bengt Anderson som ny styrelseordförande”, säger Sara Zetterberg.

 

De pedagogiska verktygen är integrerade i molntjänsten Microsoft Office 365 och riktar sig mot allt från förskolan till vuxenutbildningar.

 

Eva Nordlander, fondchef på Almi Invest, menar att Haldor har en stark position bland konkurrenterna.

 

”EdTechmarknaden är en av de snabbast växande marknaderna i världen, bland annat eftersom skolan behöver enkla verktyg för att nå digitaliseringsmålen”, säger Eva Nordlander

 

Läs artikeln på Breakit här