Haldor utvecklar digitala, pedagogiska tjänster för skolor i Microsoft Teams som underlättar för både lärare och elever. Enligt lärarna själva sparar de ca 8 timmar i veckan på administration genom att använda tjänsterna – tid som istället kan läggas på eleverna.

 

2018 fick Haldor utmärkelsen Årets Microsoft partner i Sverige. Nu utökar företaget sin verksamhet för att göra en större satsning i Sverige men också internationellt.

– Genom att öppna ett kontor i Skellefteå vill vi fortsätta vår satsning på skolan och användarvänliga, digitala tjänster som sparar tid, säger Sara Zetterberg, VD.

 

Vill sätta Skellefteå på kartan

 

Elin Forss, Key Account Manager och Skellefteåbo, kommer sitta på kontoret i Skellefteå men arbeta med nuvarande och blivande kunder i hela Norden.

– Skellefteå är en underbar stad som utvecklas och växer. Jag har bott här i 5 år och kan inte tänka mig att flytta. Med ett kontor i Skellefteå kan vi gynna det lokala näringslivet samtidigt som vi hjälper till att sätta Skellefteå på kartan, säger Elin.

 

Kompetents viktigare än geografi

 

Haldor finns idag på tre platser i Sverige: Sundsvall, Västerås och Östersund.

– För oss är det viktigaste att personalen har ett stort engagemang och rätt kompetens, inte var i Sverige de bor. Vi måste leva som vi lär och med de digitala möjligheter som finns idag så känns avståndet mellan våra kontor kort, avslutar Sara.