I Älvdalens kommun, som består av totalt sju skolor och cirka 800 elever, har flest niondeklassare i Dalarna uppnått kunskapskraven i alla ämnen. Det visar statistik från Skolverket som tittat på samtliga kommuner i Dalarna. En bidragande faktor kan vara implementeringen av helhetslösningar från det Sundsvallsbaserade EdTech-företaget och Microsoft-partnern Haldor som gjordes i kommunens skolor läsåret 18/19.

Drygt nio av tio elever (92 procent) i Älvdalens kommun har, enligt statistik från Skolverket, uppnått kunskapskraven i alla ämnen under läsåret 18/19, jämfört med 67 procent under läsåret 17/18. Det är en ökning med nästan 25 procent. Dessutom är drygt 94 procent behöriga till yrkesprogram i år, jämfört med 82 procent året innan. Resultaten gör eleverna i Älvdalens kommun till de bäst presterande i Dalarnas län.

Gör det enkelt att tydliggöra kunskapskrav

Enligt skolorna är en bidragande faktor implementeringen av Haldor Education som gjordes i Älvdalen läsåret 18/19. Haldors pedagogiska stödverktyg hjälper eleverna att enklare göra sina uppgifter, planera sina skoldagar och hålla koll på vad som krävs för att nå sina mål. Dessutom förenklas direktkommunikationen mellan elever, pedagoger och vårdnadshavare i Teams.
Haldor Education har stödverktyg för både omdömen, läroplaner, kunskapskrav och centralt innehåll. Stödverktygen är helt integrerade i Teams for Education och Office 365 vilket gör det till en helhetslösning för skolan.

– Haldor Education har en enkel struktur som gör det lätt att navigera. Dessutom är det bekvämt att ha allting samlat på ett och samma ställe, direkt i Microsoft Teams. Vi kan enkelt arbeta med lärandematriser för att bryta ner och tydliggöra kunskapskraven så att eleverna förstår vad de ska lära sig, säger Annika Nyberg, IKT-pedagog och lärare i svenska, engelska och musik i Älvdalens kommun.

Allt samlat på samma ställe – i Teams for Education och Office 365

Som en förlängning lanserade Haldor nyligen appen Planning by Haldor som ska göra det enklare för lärare att skapa pedagogiska planeringar i Teams med hjälp av Microsofts uppgiftsfunktion. Det är Haldors tredje app i Teams for Education och riktar sig till lärare i hela Sverige.

– Resultaten som vi sett i Älvdalen är ett bevis på att våra stödverktyg i Microsoft Teams och Office 365 gör skillnad för både elever och lärare. Med Planning tar vi nästa steg och ger lärare möjligheten att skapa pedagogiska planeringar i Teams med koppling till Microsofts uppgiftsfunktionen, säger Sara Zetterberg, VD på Haldor.

– Teknik ska användas där den gör nytta och behöver anpassas efter elevernas behov och intressen. Vi är glada att skolorna i Älvdalen ser så goda resultat sedan de börjat använda verktyg från Haldor och Microsoft och ser fram emot att följa den framtida utvecklingen i Älvdalen, säger Joke Palmkvist, affärsområdesansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft i Sverige.

Läs hela pressmeddelandet hos Microsoft >>

Detta är Haldor Education

  • Pedagogiska stödverktyg för planeringar, uppgifter och bedömningar utifrån Skolverkets kursplaner och dokumentation av elevens kunskapsutveckling.
  • Stöd för kommunikationen kring elevens kunskapsutveckling mellan pedagog, elev och vårdnadshavare.
  • Sömlöst integrerat i Teams for Education och Office 365.
  • Framtaget för att förenkla administrationen och spara tid för lärare, tid som istället kan läggas på eleverna.

Läs mer om Haldor Education >>