Trygg och Schrems II-säker datalagring i Sverige

Behandling av personuppgifter är en ständigt aktuell fråga. Med Haldor kan du välja att lagra och behandla all er data i Sverige, på ett tryggt och lagenligt sätt.

Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga med att använda Haldors tjänster i Microsoft Teams. Därför erbjuder vi två alternativ för hur er data i Haldor behandlas:

  • Datalagring inom Sverige i datacenter med europeiska ägare.
  • Datalagring i vår egen Microsoft Azure-miljö inom Europa

Lagra och bearbeta er data i Sverige

Väljer ni att bearbeta och lagra data i Sverige kan ni vara säkra på att den data ni har i Haldor behandlas på ett GDPR-säkert sätt och inte överförs till tredje land, i enlighet med Schrems II-domen.

Det betyder att de personuppgifter och den dokumentation ni har i Haldor Education hanteras tryggt och säkert.

Säker grund med lagring i Microsoft Azure

Som kund kan ni också välj att ert data ska behandlas och lagras i Haldors Microsoft Azure-miljö i Europa. Där skyddas era personuppgifter och dokumentation med Microsofts höga IT-säkerhet, som håller den högsta möjliga standarden på marknaden.

Det gör att lagring i vår Microsoft Azure-driftmiljö är ett säkert och tryggt val för er som använder Microsofts tjänster.

Molntjänster i skolan – utmaningar och möjligheter

Missade du vårt Haldor & Friends-webbinar om molntjänster i skolan med juristen Victoria Kopylov från PocketLaw och Emil Svensson från Cygate?

Få inspelningen direkt till din mejl

Vill du veta mer?

Är du nyfiken på våra tjänster eller hur vi lagrar och behandlar data?

Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta oss