Tack Näringslivsbolaget 

 

I många år har jag jobbat med entreprenörskap och innovation i Sundsvall vilket har varit väldigt inspirerande och lärorikt både på Mittuniversitetet och SSG. Idag är jag med och driver företaget Haldor AB tillsammans med väldens bästa gäng där vi gör skillnad för lärare och elever med våra tjänster. Att få pris för att jag gjort något bra för vår region känns helt fantastiskt säger Sara Zetterberg, VD på Haldor.

 

Motivering till utmärkelsen
Lärarna behöver ägna mer tid för eleverna och själva utbildningen, och mindre tid för byråkrati och administration. Det här Sundsvalls-baserade företaget är faktiskt på god väg att skapa just den mertiden till lärarna, tack vare deras unika pedagogiska och digitala affärsidé. Precis som tusentals andra företag, så är de partners till ett av de absolut största bolagen i världen inom sin bransch. Och trots att det här Sundsvallsföretaget bara har existerat i 1,5 år och än så länge endast har åtta medarbetare, så har det blivit utsett till ”Årets partner i Sverige” av det världsledande företaget.
Redan idag är tio kommuner och elva friskolor kunder, plus åtta i utlandet. Medarbetarnas kompetens, sammanhållningen, en stark och kompetent VD, samt bästa kompisarna på Microsoft gör att detta Start up-företag har stora chanser att erövra hela skolvärlden med sina unika digitala verktyg.

Bra gjort för Sundsvall, Sara Zetterberg och Haldor!

Läs artikel på ST.nu >