Banner om AI-webbinar

Gymnasiereformen Gy25 ställer nya krav på hur lärare arbetar med undervisning och betygssättning. Den 30 januari bjuder vi tillsammans med Gothia Kompetens in till ett Haldor & Friends-webbinar där Pernilla Lundgren, en av författarna till boken Ämnesbetyg i gymnasieskolan, hjälper oss att reda ut vad Gy25 egentligen innebär för lärare, skolledare och huvudmän.

Den 1 juli 2025 införs ämnesbetyg på gymnasiet och inom gymnasial vuxenutbildning. Samtidigt uppdateras ämnesplaner, examensmål, programmål och programstrukturer. Vad innebär det för dig och för skolan?

Ta chansen att ställa dina frågor live – anmäl dig idag!

Webbinaret modereras av Magnus Blixt och kommer bland annat lyfta frågor som:

  • Vad innebär Gy25? Vad är nytt?
  • Ämnesbetyg har funnits tidigare, vad är skillnaden nu?
  • Vad behöver jag som lärare göra?
  • Hur kan jag förbereda mig?
  • Vad innebär det för mitt sätt att arbeta?
  • Hur kan skolledare och huvudmän underlätta för Gy25?

Anmäl dig för att delta live eller få inspelningen skickad till dig efteråt.

Medverkande

Pernilla Lundgren är föreläsare om bedömningsfrågor och tidigare lärare, forsknings- och utvecklingsansvarig på Stockholm stads utbildningsförvaltning och undervisningsråd på Skolverket. Hon har arbetat med bedömnings- och betygsfrågor i över tio år och är en av Sveriges främsta experter inom området. Pernilla har lett forskningscirklar med lärare, tagit fram flera webbkurser om bedömning och betyg och ansvarade under sin tid på Skolverket för arbetet med att ta fram Allmänna råd om betyg och betygssättning. På senare tid har Pernilla varit expert i Betygsutredningen där hon skrev bilagan Om betyg och betygssättning – en forskningsöversikt.

Magnus Blixt är kundansvarig på Haldor och bloggar flitigt på haldor.se där han omvärldsbevakar och reflekterar över skola, lärande och utveckling. Han har en gedigen bakgrund som lärare, skolledare och verksamhetsutvecklare inom tillgänglig lärmiljö.

Anmäl dig till webbinaret

Fyll i formuläret för att vara med live eller för att få inspelningen efteråt.