När Lysekils kommun letade efter en ny lärplattform var det bara Haldor som gav dem möjlighet att arbeta helt i Microsoft Teams, en plattform pedagogerna redan arbetar i dagligen. Nu väljer de att köpa Haldors tjänster via sin licenspartner Atea och får en helhetslösning för alla skolformer, från förskola till vuxenutbildning, i Teams.

– Som Microsoft 365-kommun, med mycket kommunikation och undervisning via Microsoft Teams, så känns det som en logisk lösning. Haldor integrerar direkt med Teams, inte bara med en länk som flera andra lärplattformar erbjuder, och så kan vi välja bara de delar som kommunen behöver, säger Joachim Sundström, skolutvecklare på utbildningsförvaltningen i Lysekils kommun.

Utvärderade fler plattformar – valet föll på Haldor

Redan för några år sedan tittade Joachim Sundström på en tidig version av Haldor och när kommunen började letade ny lärplattform var Haldor en av leverantörerna de ville se mer av.

– Vi hade 2 olika grupper som tittade på lärplattformar och när vi gjorde en sammanfattning så ville båda grupperna att vi skulle gå vidare med Haldor. Det var den lärplattform som fyllde de behov vi hade då vi är en kommun där Microsoft Teams är en naturlig del i de flesta undervisningsformer, fortsätter Joachim Sundström.

Största vinsten – en lärplattform pedagogerna redan känner till

Genom att välja Haldor för alla skolformer får Lysekil en plattform som följer eleven under hela skoltiden.

– Den största vinsten med Haldor är att vi får en lärplattform som de flesta pedagoger är välbekanta med eftersom vi arbetar mycket i Teams. Med en helhetslösning från förskola till vuxenutbildning får vi en lärplattform som blir samma över elevens utbildningstid. Och förhoppningsvis en lärplattform som hänger med utvecklingen, det händer ju ständigt något nytt i Teams som direkt kommer oss tillgodo, säger Joachim Sundström.

Fler kommuner väljer Teams istället för en separat lärplattform

Det har blivit allt vanligare att kommuner väljer att komplettera de befintliga samarbetsplattformar de arbetar i istället för att köpa en traditionell lärplattform. Med Haldors tjänster kan kommuner arbeta direkt i Teams-klienten eller i Teams i webbläsaren med både Teams-uppgifter och Haldor-uppgifter, något som är unikt på marknaden.

– Många kommuner, bl.a. Lysekil, ser fördelarna med att låta pedagogerna fortsätta arbeta i den plattform de använder dagligen, Microsoft Teams, istället för att köpa in en separat lärplattform. Det sparar tid eftersom pedagogerna redan känner till plattformen och kan lära sig den nya funktionaliteten snabbare. Kommunen behöver inte heller lägga resurser på något kostsamt införandeprojekt för att börja använda plattformen, säger Mikael Magnuson, sälj- och partneransvarig på Haldor.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om våra tjänster och hur du kan kombinera dem för att passa din skola eller kommuns behov? Läs om våra tjänster eller boka en demo.

För mer information, kontakta:

Joachim Sundström
Skolutvecklare Digitalisering, Utbildningsförvaltningen, Lysekil kommun
joachim.sundstrom@lysekil.se

Mikael Magnuson
Säljoch partneransvarig, Haldor
070-564 07 09
mikael@haldor.se