Samisk Vidaregående Skole i Karasjok, Norge, har valt Haldor som leverantör för pedagogiska verktyg vilket ger dem en modern lärplattform i Microsoft Teams.

Haldors verktyg är sömlöst integrerade i Microsoft Teams vilket utökar funktionaliteten i Teams för lärare, elever och vårdnadshavare. Avtalet innebär bland annat att Samisk Vidaregående Skole kommer att arbeta våra verktyg för planering, bedömning, utvecklingssamtal, schema och vårdnadshavare i Teams.

– Vi är väldigt glada för att Samisk Vidaregående Skole valt oss. De sökte ett verktyg som var användarvänligt och som gjorde att elever och lärare kunde fokusera på lärandet. Med Haldor kan de arbeta med norska läroplaner direkt i Teams och slipper dubbelarbeta i olika system. Vi ser framemot att följa deras resa framåt, säger Sara Zetterberg, vd på Haldor.

Tvåspråkig gymnasieskola som vill arbeta i Microsoft Teams

Samisk Vidaregående Skole är en gymnasieskola där undervisningen sker både på norska och nordsamiska. Valet av Haldor Education berodde bland annat på att de ville kunna arbeta helt i Microsoft Teams.

– Vi har valt Haldor Education eftersom vi vill ha ett verktyg integrerat i Microsoft Teams som hjälper lärare att planera lektioner, frigöra tid från administration till att utveckla bra inlärningsdesign. Haldor Education utgår ifrån elevernas utveckling och har bra verktyg som gör det möjligt för lärarna att skicka meddelanden till eleverna så att de kan utveckla sig i ämnena, säger Synnøve Solbakken-Härkönen, rektor, och Margrethe Sakshaug, IKT-pedagog, på Samisk Vidaregående Skole.

Samisk Vidaregående Skoles uttalande på nordsamiska:
– Mii leat válljen Haldor Education dan dihte go mii háliidat reaiddu mii lea ovttaiduvvan Microsofta Teamsan, mii veahkeha oahpaheddjiid oahpahusa plánema ja nu maid luvve hálddahusa vai besset ovdánahttit buriid oahpahushámuid. Haldor Education vuolggasadji lea ohppiid ovdánahttin. Das leat maid buorit reaiddut oahpaheddjiide vai besset addit ovddosguvluiárvvoštallamiid ohppiide vai sii ovdánivččejit fágalaččat.

Samisk Vidaregående Skoles uttalande på norska:
– Vi har valgt Haldor Education fordi vi ønsker et verktøy integrert med Microsoft Teams som hjelper lærerne i planlegging av undervisningen, og frigjør tid fra administrasjon til utvikling av gode læringsdesign. Haldor Education tar utgangspunkt i elevens utvikling, og har gode verktøy som lar lærerne gi fremovermeldinger til elevene slik at de kan utvikle seg i fagene.